Elk jaar reikt de Heistse Cultuurraad de cultuurprijzen uit, sinds enkele jaren zelfs in drie verschillende categorieën.

Dit jaar was de uitreiking voorzien op zaterdag 5 september in Cultuurcentrum Zwaneberg. Het dagelijks bestuur van de Cultuurraad begon aan de voorbereiding en kandidaturen werden ingezameld.

Helaas ziet de raad die voorbereidingen nu door de coronamaatregelen in het water vallen. Jurygroepen kunnen onmogelijk samenkomen, repetities kunnen niet plaatsvinden ...

Het dagelijks bestuur van de Cultuurraad besliste daarom, in samenspraak met de burgemeester, om de prijsuitreiking van zaterdag 5 september af te gelasten.

De volgende uitreiking van de Heistse cultuurprijzen zal plaatsvinden op vrijdag 7 mei 2021 in Cultuurcentrum Zwaneberg.

De Cultuurraad bekijkt nog hoe de opstelwedstrijd - in samenwerking met alle lokale afdelingen van Davidsfonds - en de tekenwedstrijd - in samenwerking met alle lokale afdelingen van KWB - geïntegreerd kunnen worden in een andere activiteit of toch ook verschoven worden naar de prijsuitreiking van 2021.

Het culturele leven in Heist-op-den-Berg staat momenteel op pauze. Maar we hopen dat Heist dit najaar weer bruist van cultuur en dat het verenigingsleven weer openbloeit.